Πρόσφατα σχόλια

  • Βρείτε μας και στο facebook Γίνεται φίλοι http://w... περισσότερα...
    10.02.11 16:21
    από τον Kostas Papakostas
  • Οι συνδικαλιστές οργανώνονται ... και "προασπίζουν... περισσότερα...
    31.01.11 23:51
    από τον ANDREAS

Δημόσια Διαβούλευση: «Η γνώμη σου μετράει»

8 Μάρτη Ημέρα της Γυναίκας

8 του Μάρτη 1857

Οι εργάτριες, υφάντριες και ράφτρες ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Διεκδικούσαν τα αυτονόητα.

Ενάμιση αιώνα μετά το 2012 οι γυναίκες στην χώρα μας, μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, βλέπουν τις κατακτήσεις και τις θυσίες όλων αυτών των χρόνων να εξαφανίζονται και να θυσιάζονται στο βωμό της εξυπηρέτησης των Τραπεζών, του κεφαλαίου και των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα μείνουμε θεατές σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου; Το δικαιούμαστε; Μπορούμε να τους αφήσουμε να αλωνίζουν στον τόπο μας αρπάζοντας ότι με κόπους, αγώνες και θυσίες είχαμε καταφέρει αυτά τα χρόνια; Δδικαιούμαστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας έναν καινούργιο εργασιακό μεσαίωνα;

Οι γυναίκες της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς, με αφορμή την 8 του Μάρτη, καλούμε όλες τις συμπολίτισσές μας να ενώσουμε τη φωνή μας και να αντισταθούμε στο ξεπούλημα του τόπου μας. Να αντισταθούμε σε αυτούς που επιδιώκουν να μας εξευτελίσουν σαν λαό και σαν άτομα. Να πούμε όχι στο αύριο που ετοιμάζουν στα παιδιά μας. Ένα αύριο χωρίς μέλλον, ένα αύριο που θα τα βρεί μετανάστες ψάχνοντας μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους συμπολίτες μας, που δεν συμφωνούν με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας να υψώσουμε την φωνή μας όσο πιο δυνατά μπορούμε για να μην τους αφήσουμε να κάνουν πράξη όσα έχουν σχεδιάσει.

Να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει.

Είμαστε ένας περήφανος λαός που παλεύει με αξιοπρέπεια για μια καλύτερη ζωή.

Pin It
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση