Πρόσφατα σχόλια

  • Βρείτε μας και στο facebook Γίνεται φίλοι http://w... περισσότερα...
    10.02.11 16:21
    από τον Kostas Papakostas
  • Οι συνδικαλιστές οργανώνονται ... και "προασπίζουν... περισσότερα...
    31.01.11 23:51
    από τον ANDREAS

Δημόσια Διαβούλευση: «Η γνώμη σου μετράει»

Εθελοντισμός
Ο Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων για να επιβιώσει έχει την ανάγκη μας

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια και ακόμη η πολιτεία δεν έχει επιλύσει τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων.

Η Κοινωνία του Κιλκίς  αγωνιά και δείχνει το ενδιαφέρον της για την οριστική λύση του προβλήματος και επιδιώκει την επιβίωση του κήπου με κάθε τρόπο. Η συνέχιση της λειτουργίας του είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο και μας αφορά όλους.

Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς σε συνεργασία με την Οικοκοινωνική Δράση και την συντονιστική Επιτροπή του Μετώπου ενάντια στα Μεταλλεία, σας καλεί για εθελοντική εργασία περιποίησης του Βοτανικού Κήπου τις Κυριακές 29/4,  13/5, και 20/5 στον Βοτανικό Κήπο ( Ποντοκερασιά Κιλκίς ).

Απευθυνόμαστε στους πολιτιστικούς φορείς, τους Προσκόπους, σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, σε Κοινωνικές ομάδες και σε κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας.

Απαραίτητη ενδυμασία εργασίας, γάντια και μικροεργαλεία αν υπάρχουν. Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν αφορούν σκαλίσματα, ξεβοτανίσματα, επιδιορθώσεις, κλαδέματα, κούρεμα γκαζόν, βαψίματα κ.ά

Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Την τελευταία Κυριακή θα οργανωθεί μια μικρή γιορτή.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
2341024400 / 6974828328
23410 70688 / 6977514149

 
Πρωτοβουλία του φιλοζωϊκού συλλόγου για την λειτουργία χώρου φύλαξης και περίθαλψης αδέσποτων σκύλων

ΟΤΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Εθελοντισμός μέρος της λύσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και μοχλός πίεσης προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αξιέπαινη και πρωτοποριακή η πρωτοβουλία του φιλοζωϊκού συλλόγου σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς για την λειτουργία χώρου φύλαξης και περίθαλψης των αδέσποτων σκύλων.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι εμφανής η μείωση του αριθμού των αδέσποτων σκύλων που περιφέρονταν στους δρόμους του Κιλκίς δημιουργώντας αρκετές φορές επικίνδυνες καταστάσεις για περαστικούς και παιδιά. Η Πολιτεία, παρά την πίεση των προβλημάτων που δημιουργούσε μια τέτοια κατάσταση και παρά την σχετική χρηματοδότηση για την επίλυσή του δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να δώσει οριστική λύση. Για αντικειμενικούς αλλά και για υποκειμενικούς λόγους δεν έγινε εφικτό αυτό το οποίο από πολύ καιρό πριν θα έπρεπε να είχε βρει την λύση του για να μην υπάρχει αυτή η τριτοκοσμική εικόνα των αδέσποτων σκύλων. Οι λύσεις συνήθως που επιλέγονταν ήταν της θανάτωσης ή της μεταφοράς των σε απομακρυσμένες περιοχές, μεταφέροντας ταυτοχρόνως και το πρόβλημα αλλού.

φιλοζωϊκού συλλόγου για την λειτουργία χώρου φύλαξης και περίθαλψης αδέσποτων σκύλων

 
Πρωτομαγιά στον Κήπο

Την Πρωτομαγιά ο καιρός δεν μας βοήθησε. Όμως το φύτεμα είχε προετοιμαστεί και πραγματοποιήθηκε  στους χώρους του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων. Η χαρά της συμμετοχής και προσφοράς των προηγούμενων ημερών έγινε ικανοποίηση βλέποντας τα παρτέρια του Κήπου των Αισθήσεων να γεμίζουν με τα αντίστοιχα λουλούδια.

dsc02476

dsc02479

dsc02497

dsc02501

Σίγουρα θα συνεχίσουμε το φύτεμα κάποια από τις επόμενες Κυριακές.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook.

 
4η Ημέρα Εθελοντικής Εργασίας στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων

Την Πρωτομαγιά συνεχίζονται οι εργασίες στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων.

dsc02450

Τις προηγούμενες Κυριακές όλοι οι εθελοντές προσφέρανε εργασία κυρίως στην περιποίηση των παρτεριών του Κήπου των Αισθήσεων. Την Πρωτομαγιά θα συνεχίσουμε τις εργασίες αυτές και θα φυτεύσουμε τα λουλούδια, ολοκληρώνοντας τις ανοιξιάτικες εργασίες του Κήπου. Με τις εργασίες αυτές αποκαθιστούμε (σε ένα μεγάλο βαθμό) τον Κήπο των Αισθήσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες που αγαπούν το περιβάλλον και νοιάζονται για τον τόπο μας να συμμετέχουν.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, οργανωμένοι σε ομάδες ή μεμονωμένα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Κοινωνίας Πολιτών. Οι εργασίες θα διαρκέσουν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Απαιτείται ενδυμασία εργασίας και αν είναι δυνατό κάποια εργαλεία κηπουρικής. Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον Βοτανικό κήπο να ντυθούν κατάλληλα, να πάρουν το τσαπάκι τους και να προστρέξουν.

Την Πρωτομαγιά σας περιμένουμε οικογενειακώς. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα ακολουθήσει γιορτή. Τα παιδιά μπορούν να χαρούν τον Κήπο παίζοντας και απολαμβάνοντας τις ομορφιές του Κήπου.

Το ραντεβού μας στον Κήπο είναι 10.00 το πρωί της Κυριακής για όποιον έρθει απευθείας, διαφορετικά όσοι θα έχουν θέσεις άδειες στο όχημά τους ας περάσουν 9.30 από την πλατεία Ειρήνης για να επιβιβαστούν όσοι θα είναι χωρίς μεταφορικό μέσον.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ή στα τηλέφωνα 2341024400 – 6974828328, για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

 

Ο εθελοντισμός  και η συμμετοχή είναι καθαρή λύση.
Ας πάρουμε το περιβάλλον στα χέρια μας.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

23-04-2011

 
3η Ημέρα Εθελοντικής Εργασίας στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων

Ημέρα Εθελοντικής Εργασίας Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων

Η Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς συμμετέχει και υποστηρίζει την προσφορά εθελοντικής εργασίας.

Στα πλαίσια συνεργασίας με τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς την Κυριακή 17-04-2011 υποστηρίζει και συμμετέχει στον καθαρισμό των χώρων που θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς (Μεταλλικό και Ξηρόβρυση).

Όλοι οι εθελοντές θα συναντηθούν στο Δημαρχείο Κιλκίς στις 10 το πρωί. Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς θα διαθέσει όλα τα απαιτούμενα μέσα καθαρισμού.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων και την Κυριακή 17-04-2011. Παρακαλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι, οργανωμένοι σε ομάδες ή μεμονωμένα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Κοινωνίας Πολιτών. Οι εργασίες θα διαρκέσουν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Απαιτείται ενδυμασία εργασίας και αν είναι δυνατό κάποια εργαλεία κηπουρικής. Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον Βοτανικό κήπο να ντυθούν κατάλληλα, να πάρουν το τσαπάκι τους και να προστρέξουν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ή στα τηλέφωνα 2341024400 – 6974828328, για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Ο εθελοντισμός  και η συμμετοχή είναι καθαρή λύση.

Ας πάρουμε το περιβάλλον στα χέρια μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2