Πρόσφατα σχόλια

 • Βρείτε μας και στο facebook Γίνεται φίλοι http://w... περισσότερα...
  10.02.11 16:21
  από τον Kostas Papakostas
 • Οι συνδικαλιστές οργανώνονται ... και "προασπίζουν... περισσότερα...
  31.01.11 23:51
  από τον ANDREAS

Δημόσια Διαβούλευση: «Η γνώμη σου μετράει»

Ο Βαλκανικός Κήπος χρειάζεται την βοήθειά μας

Ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

25-5-08  038Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της επιτροπής περιβάλλοντος της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς και της Διεύθυνσης του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου, με επικεφαλής την κ. Μαλούπα Ελένη, συζητήθηκε η πρόταση της Γ.Σ της ΚΠΚ για εθελοντική βοήθεια, την περίοδο της άνοιξης στον Βοτανικό Κήπο στα Κρούσσια.

Ως γνωστό ο Βοτανικός Κήπος ακόμη παραμένει χωρίς θεσμικό πλαίσιο και χωρίς σταθερή χρηματοδότηση από το κράτος ως όφειλε από τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Για τους παραπάνω λόγους παραμένει χωρίς προσωπικό ( ένας εργαζόμενος στον κήπο και ένας διοικητικός υπάλληλος στο κέντρο έρευνας στην Θέρμη Θεσσαλονίκης). Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συντηρηθούν τα 300 στρέμματα του κήπου με τις υποδομές του, πολύ περισσότερο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Έτσι προέκυψε η ανάγκη βοήθειας στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο και η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τα μέλη, τους φίλους της και οποιοδήποτε πολίτη θελήσει, να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την συντήρηση του κήπου. Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει μετά τις 15 Μαρτίου και θα ανακοινώνονται έγκαιρα οι ημερομηνίες. Οι εργασίες θα γίνονται κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα διαρκέσουν δε μέχρι τον Μάϊο. Η κορύφωση των εργασιών θα γίνει την πρωτομαγιά στον χώρο του Κήπου με μια σχετική εκδήλωση διαφήμισής του. Επίσης η ΚΠΚ θα συμμετάσχει στο εορτασμό των δέκα χρόνων από την ίδρυση του τον προσεχή Ιούνιο.

khpos_aisthiseon

Καλούμε λοιπόν όσους μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας το συντομότερο δυνατό.

 

Η ανακοίνωση αυτή είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα μας (www.kpk.gr) και μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας και τα στοιχεία σας στον χώρο των σχολίων.

Ή μπορείτε να στείλετε e-mail στην διεύθυνση info@kpk.gr και fax στο 23410-22164.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΠΚ

ΚΙΛΚΙΣ 01-03-2011

Για όλους αυτούς που δεν είχατε την τύχη να περάσετε από το Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, μπορείτε να δείτε την παρακάτω παρουσίαση (πατείστε εδώ).


bbgk kipos5


 

  

Pin It
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση