Πρόσφατα σχόλια

  • Βρείτε μας και στο facebook Γίνεται φίλοι http://w... περισσότερα...
    10.02.11 16:21
    από τον Kostas Papakostas
  • Οι συνδικαλιστές οργανώνονται ... και "προασπίζουν... περισσότερα...
    31.01.11 23:51
    από τον ANDREAS

Δημόσια Διαβούλευση: «Η γνώμη σου μετράει»

Ανοικτή Οθόνη: 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι προβολές που διοργανώνει η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τον ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 11, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Απριλίου, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ από το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 11, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Απριλίου
Συνεδριακό Κέντρο Δ. Κιλκίς, Ώρα 2
0.00, Είσοδος Ελεύθερη

 

Πρόγραμμα προβολών:

Δευτέρα 11 Απριλίου

Έτσι είμαι: Ανατρέποντας προκαταλήψεις: ταινίες με θέμα τις αναπτυξιακές και νοητικές παθήσεις και δυσλειτουργίες με αφορμή την διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 στη χώρα μας.

20.00 : Αγκαλιάσιμοι (Embraceable), Jon Kent, 2011, 50’.

To Αγκαλιάσιμοι είναι μια ταινία για την ομορφιά, το χάρισμα και την αγνή χαρά των ανθρώπων που πάσχουν από την σπάνια γενετική ασθένεια Σύνδρομο Ουίλλιαμς.

21.00 : Οι Αρτοποιοί (Breadmakers), Yasmin Fedda, 2007, 11’.

Σ’ ένα φούρνο στο Εδιμβούργο, μια ομάδα εργαζομένων με μαθησιακές δυσκολίες φτιάχνουν διαφορετικά είδη ψωμιού. Οι εργαζόμενοι συνεννοούνται χρησιμοποιώντας προσωπικούς τρόπους έκφρασης και τη νοηματική γλώσσα, φανερώνοντάς μας μια σειρά πολύπλοκων διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ τους.

 21.30 : Έτσι είμαι (How I am), Ingrid Demets, Caroline Leitner, 2007, 49’. «Είμαι σαν ένας ερημίτης σ’ ένα νησί». Έτσι περιγράφει ο Πάτρικ τη ζωή του αυτιστικού που ζει παγιδευμένος στο σώμα του.

Τρίτη 12 Απριλίου

20.00 : Η ιστορία του Πατ Τίλμαν, Amir Bar-Lev, 2010, 95’.

Το 2002, ο Πατ Τίλμαν εγκατέλειψε την καριέρα του στο επαγγελματικό αμερικάνικο ποδόσφαιρο για να καταταγεί στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Αυτόματα μετατράπηκε σε σύμβολο πατριωτισμού και ακλόνητης αίσθησης καθήκοντος. Όμως η αλήθεια για τον Πατ Τίλμαν είναι πολύ πιο σύνθετη –και τελικά πολύ πιο ηρωική– απ’ την καρικατούρα που δημιούργησαν τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση μετά τον θάνατό του.

21.45 : Αφηγήσεις άλλων γυναικών, Μαρία Πεσλή, 2010, 35’.

Το Αφηγήσεις άλλων γυναικών είναι ένα συλλογικό δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Μία περιήγηση στις άγνωστες και αφανείς όψεις της ζωής τριών γυναικών από την Αλβανία και τη Λευκορωσία που ζουν τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα.

22.30 : The Greek Crisis Explained, NOMINT, 2010, 3’.

Η Ελλάδα, ένα νεαρό κακομαθημένο κοριτσάκι καταβροχθίζεται από το Χρέος της, ένα τεράστιο τέρας. Η ΕΕ δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα μόνη της. Και όταν δεν υπάρχει ελπίδα, έρχεται το ΔΝΤ στο παιχνίδι...

22.45 : Welcome to Europe, Στέλιος Κούλογλου,  2011, 10’.

Ένας καταυλισμός προσφύγων στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, μια φυλακή στην Ιορδανία, ένας ακόμη αυτοσχέδιος καταυλισμός σε ένα δάσος στην Κένυα και ένας ομαδικός τάφος στη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Μόνο που οι εικόνες, μαθαίνουμε στο τέλος της ταινίας, δεν λένε την αλήθεια.

Τετάρτη 13 Απριλίου

Μουσικά ντοκιμαντέρ

20.00 : Καναρίνι μου γλυκό, Roy Sher, 2011, 89’.

Η Ρόζα Εσκενάζι τραγούδησε με τον ίδιο τρόπο που έζησε, με πάθος, φλόγα και αγάπη. Τρεις νέοι μουσικοί ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, θέλοντας να αφηγηθούν την ιστορία της πιο γνωστής και αγαπητής στην Ελλάδα τραγουδίστριας του ρεμπέτικου.

21.45 : Θεσσαλον-ΗΧΟΙ, Ciners8, 2011, 50’.

Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να καταγράψει την ποικιλότητα των μουσικών ρευμάτων και τις νέες τάσεις που αποτυπώνονται στη μουσική σκηνή της πόλης της Θεσσαλονίκης.

22.45 : Η ηχώ του χρόνου, Πάνος Κέκας, 2010, 50’.

«Κάπου στο τέλος της φαντασίας μας υπάρχει ο Λαβύρινθος. Γυρνά και πάλλεται και κανείς έως τώρα δεν έχει φθάσει στο κέντρο του».
Αυτό το «Λαβύρινθο» των μύθων αλλά και της αρχέγονης υπερβατικής πνευματικότητας του Ρος Ντέιλι και της μουσικής του εξερευνά η ταινία Η ηχώ του χρόνου.

Pin It
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση