Πρόσφατα σχόλια

  • Βρείτε μας και στο facebook Γίνεται φίλοι http://w... περισσότερα...
    10.02.11 16:21
    από τον Kostas Papakostas
  • Οι συνδικαλιστές οργανώνονται ... και "προασπίζουν... περισσότερα...
    31.01.11 23:51
    από τον ANDREAS

Δημόσια Διαβούλευση: «Η γνώμη σου μετράει»

Τοπικά νέα
Στόχος, η ανάπτυξη φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών

photo_aromatika-futa

Νέους ορίζοντες για την αγροτική και επιχειρηματική ανάπτυξη του Κιλκίς φιλοδοξεί να θέσει, πρόγραμμα που σχετίζεται με την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Έτσι, σε συνέχεια της πρώτης συντονισμένης προσπάθειας που ανέλαβαν τοπικοί φορείς για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο, αγρότες – καλλιεργητές, μεταποιητές, έμποροι και επιστήμονες, στην 1η κοινή συνάντηση στο Επιμελητήριο Κιλκίς, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 7 μ.μ.

Αντικείμενο της συνάντησης, θα είναι η αποτύπωση   της υφιστάμενης κατάστασης και η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αγρότες και επιχειρηματίες, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, απόψεων και προτάσεων. Στόχος είναι να διερευνηθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων, να προσδιορισθούν μέθοδοι και πρακτικές για καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία με συγκεκριμένο περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα. Και, ακόμη, να οργανωθεί η δικτύωση όλων των εμπλεκομένων μέσα από τη δημιουργία ενός cluster (συνεργατική συστάδα επιχειρήσεων) ή και μιας οργάνωσης παραγωγών, μέσα και από σχετικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης, θα καταγραφεί το ενδιαφέρον για κοινή συμμετοχή των παραγωγών και επιχειρηματιών του κλάδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2012, με στόχο την προβολή τους στην ελληνική και διεθνή αγορά και την δημιουργία νέων οριζόντων για την αγροτική και επιχειρηματική ανάπτυξη του Κιλκίς.

Την συνάντηση οργανώνουν οι φορείς: Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε., Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, Δήμος Κιλκίς, Δήμος Παιονίας, Επιμελητήριο Κιλκίς, Ε.Α.Σ. Κιλκίς, Ε.Α.Σ. Αξιούπολης, Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς και Μυρεψώς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Αγαθόπουλο Δημήτριο (τηλ. 23410 24400) και Κωνσταντινίδη Παναγιώτη (τηλ. 23410 25305).

 
Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα για τα Μεταλλεία

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Κιλκίς αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας.

Η νέα συνεδρίαση ορίστηκε για την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 6 μμ.

Την Δευτέρα 6-02-12 και ώρα 18.00 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για την επιχειρούμενη επένδυση εξόρυξης μεταλλευμάτων στις περιοχές Κρουσσίων και Πάϊκου. Την ημερίδα διοργανώνει η Περιφερειακή Διοίκηση Κιλκίς και θα παρευρίσκονται και οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ. Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους και στο Πάνελ θα παρευρίσκονται οι καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίοι εναντιώνονται στις εν λόγω εκμεταλεύσεις. Την δε Τρίτη 07-02-12 στις 18.30, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για να συζητήσει το θέμα και να πάρει την σχετική απόφαση.

ΚΑΙ  ΣΤΙΣ  ΔΥΟ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ  ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.

Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς

Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς  Κιλκίς 22-01-12

Μέτωπο Ενάντια στα Μεταλλεία

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς αφού έλαβε γνώση των παραμέτρων της επιχειρούμενης μεταλλευτικής εκμετάλευσης στις περιοχές Κρουσσίων και Πάϊκου αποφάσισε να συμπαραταχθεί στο Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, στις προαναφερόμενες περιοχές, και δηλώνει την συμμετοχή του σε αυτό.

Από την διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι αυτή την στιγμή, αποδεικνύεται με τον ποιο χαρακτηριστικό τρόπο, η προσπάθεια συγκάλυψης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, την υγεία και τις ιδιοκτησίες των κατοίκων και η αποσιώπιση του όλου εγχειρήματος από τους κρατικούς φορείς (ΥΠΕΚΑ). Σε σχετική επερώτηση στην Βουλή με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, το υπουργείο ωραιοποιεί και παραπληροφορεί τον λαό του Κιλκίς για την εξέλιξη των διαδικασιών και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και το Ελληνικό κράτος θα είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Απόδειξη των προθέσεων συγκάλυψης είναι ο ισχυρισμός από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ της ανύπαρκτης διαδικτυακής διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, όπως και με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια, ενώ το θέμα δεν ήρθε ποτέ ούτε για ενημέρωση και πολύ περισσότερο για σχετική απόφαση. Και μόνον όταν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις του Κιλκίς δραστηριοποιήθηκαν το θέμα ήρθε στην επιφάνεια σε όλες του τις διαστάσεις. Η απόφαση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο αντί πινακίου φακής αδιαφορώντας για την ζωή των κατοίκων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για το δικαίωμα στην ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση είναι οι παρακάτω:

 
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση 27-01-2012

Θέμα: Συμμετοχή και εκπροσώπιση στο μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία της περιοχής των Κρουσσίων και Πάϊκου

Φίλοι και μέλη της Κοινωνίας Πολιτών νομού Κιλκίς

Αναστατωμένη η κοινωνία του νομού μας πληροφορείται το τελευταίο διάστημα ότι πρόκειται να δημοπρατηθεί η εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου περιοχών του νομού μας. Η όλη διαδικασία εκ μέρους του κράτους γίνεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος, εν κρυπτό και μόνο μετά την αντίδραση φορέων και της κοινής γνώμης αναγκάστηκε το υπουργείο να καλέσει στην Αθήνα τους εκπροσώπους του νομού μας προς ενημέρωση. Η προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών δεδομένων, της εν λόγω επένδυσης με τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας και τις εμπειρίες παρόμοιων μεταλλευτικών εκμεταλλεύσεων, δημιούργησαν έντονη ανησυχία στους κατοίκους του νομού μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αφού ενημερώθηκε συνοπτικά, εξέφρασε την αντίθεσή του στην εν λόγω επένδυση. Ταυτόχρονα σας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για λεπτομερή ενημέρωση και απόφαση συμμέτοχής στο Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα μεταλλεία.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27-01-12 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε πολίτη ο οποίος θα ήθελε να ενημερωθεί και να συμμετάσχει στον εν λόγω αγώνα, ο οποίος τώρα αρχίζει.

 
Πολλά ερωτηματικά για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου του νομού Κιλκίς

Ως γνωστό σε δύο περίπου εβδομάδες δημοπρατείται το έργο για ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ κοιτασμάτων χρυσού στις περιοχές Βάθης-Ποντοκερασιάς και Σκρα του νομού μας. Το ενδιαφέρον προκύπτει, όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση, από την ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, το οποίο θα συμβάλει στην αποπληρωμή κατά ένα μέρος των χρεών της χώρας. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ταχεία για την κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών και ουσιαστικά χωρίς καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις παραπάνω περιοχές. Η μελέτη στην οποία βασίζεται η παραπάνω επένδυση για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χρυσού, είναι αυτή του ΙΓΜΕ η οποία συντάχθηκε πριν από πολλά χρόνια στις εν λόγω περιοχές. Σύμφωνα πάντα με αυτή την μελέτη, τα κοιτάσματα είναι οριακά εκμεταλλεύσιμα και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Σήμερα υπάρχει το ενδιαφέρον, από εταιρείες που δραστηριοποιούνται και σε άλλες περιοχές της χώρας (Ολυμπιάδα Χαλκιδικής), για τον λόγο ότι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έχει εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή του χρυσού. Το πόσο θα διαρκέσει είναι άγνωστο, άρα και τα οικονομικά οφέλη από μια τέτοια επένδυση είναι αμφισβητήσιμα.

Οι προβληματισμοί και τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την παραπάνω επενδυτική πρωτοβουλία είναι πολλά και χρειάζονται απαντήσεων από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Κοινωνικών Φορέων του νομού μας.

 
Δήλωση ρητής επιφύλαξης με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Κατάθεση της δήλωσης ρητής επιφύλαξης για την φορολογία των ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Η οικονομική κρίση και οι χειρισμοί των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο οδήγησαν πλατιές μάζες του πληθυσμού στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση. Η λογική της οικονομικής αφαίμαξης των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφαιρούν και τις τελευταίες ελπίδες που ενδεχομένως θα είχε η Ελληνική οικονομία να οδηγηθεί αργότερα σε αναπτυξιακή πορεία.

Τα επαναλαμβανόμενα χαράτσια επιτείνουν την ύφεση και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια μεγάλα λαϊκά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη και οι τρόποι που επιλέγει η κυβέρνηση να εισπράξει ότι έχει απομείνει στις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών αγγίζει τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.

Γι’ αυτό τον λόγο πολλοί Δικηγορικοί Σύλλογοι και Δήμοι έχουν προσφύγει στα Ελληνικά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα της επιβολής φόρου στα ακίνητα και την είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κατ’ αρχή νομίζουμε ότι και ο Δήμος Κιλκίς πρέπει να συνταχθεί στο πλευρό των άλλων Δήμων για την μη είσπραξη του τέλους και να μην επιτρέψει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν έχουν να το πληρώσουν. Οι δε πολίτες αν δεν μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή αυτή, θα πρέπει μαζί με το εκκαθαριστικό της ΔΕΗ να καταθέτουν στην ΔΕΗ και στην Εφορία την «Δήλωση ρητής επιφύλαξης», ούτως ώστε σε περίπτωση οριστικής απόφασης για την αντισυνταγματικότητα του νόμου να μπορούν να διεκδικήσουν τα αντίστοιχα ποσά.

Μετά από επικοινωνία που είχε η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς, όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το έγγραφο της « Δήλωσης ρητής επιφύλαξης» μπορεί να ανατρέξει στις ιστοσελίδες των Δικηγορικών Συλλόγων ή να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5