Πρόσφατα σχόλια

  • Βρείτε μας και στο facebook Γίνεται φίλοι http://w... περισσότερα...
    10.02.11 16:21
    από τον Kostas Papakostas
  • Οι συνδικαλιστές οργανώνονται ... και "προασπίζουν... περισσότερα...
    31.01.11 23:51
    από τον ANDREAS

Δημόσια Διαβούλευση: «Η γνώμη σου μετράει»

Στόχος, η ανάπτυξη φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών

photo_aromatika-futa

Νέους ορίζοντες για την αγροτική και επιχειρηματική ανάπτυξη του Κιλκίς φιλοδοξεί να θέσει, πρόγραμμα που σχετίζεται με την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Έτσι, σε συνέχεια της πρώτης συντονισμένης προσπάθειας που ανέλαβαν τοπικοί φορείς για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο, αγρότες – καλλιεργητές, μεταποιητές, έμποροι και επιστήμονες, στην 1η κοινή συνάντηση στο Επιμελητήριο Κιλκίς, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 7 μ.μ.

Αντικείμενο της συνάντησης, θα είναι η αποτύπωση   της υφιστάμενης κατάστασης και η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αγρότες και επιχειρηματίες, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, απόψεων και προτάσεων. Στόχος είναι να διερευνηθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων, να προσδιορισθούν μέθοδοι και πρακτικές για καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία με συγκεκριμένο περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα. Και, ακόμη, να οργανωθεί η δικτύωση όλων των εμπλεκομένων μέσα από τη δημιουργία ενός cluster (συνεργατική συστάδα επιχειρήσεων) ή και μιας οργάνωσης παραγωγών, μέσα και από σχετικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης, θα καταγραφεί το ενδιαφέρον για κοινή συμμετοχή των παραγωγών και επιχειρηματιών του κλάδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2012, με στόχο την προβολή τους στην ελληνική και διεθνή αγορά και την δημιουργία νέων οριζόντων για την αγροτική και επιχειρηματική ανάπτυξη του Κιλκίς.

Την συνάντηση οργανώνουν οι φορείς: Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε., Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, Δήμος Κιλκίς, Δήμος Παιονίας, Επιμελητήριο Κιλκίς, Ε.Α.Σ. Κιλκίς, Ε.Α.Σ. Αξιούπολης, Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς και Μυρεψώς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Αγαθόπουλο Δημήτριο (τηλ. 23410 24400) και Κωνσταντινίδη Παναγιώτη (τηλ. 23410 25305).

Pin It
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση