Πρόσφατα σχόλια

  • Βρείτε μας και στο facebook Γίνεται φίλοι http://w... περισσότερα...
    10.02.11 16:21
    από τον Kostas Papakostas
  • Οι συνδικαλιστές οργανώνονται ... και "προασπίζουν... περισσότερα...
    31.01.11 23:51
    από τον ANDREAS

Δημόσια Διαβούλευση: «Η γνώμη σου μετράει»

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Κιλκίς

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΙΛΚΙΣ - ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ

Από τον Απρίλιο του 2010 συμπολίτες μας κατήγγειλαν επώνυμα την τοποθέτηση σε κεραμοσκεπή τριώροφης οικοδομής επί της 21ης Ιουνίου 250, καμουφλαρισμένης κεραίας της Vodafon μέσα σε ψεύτικη καμινάδα.

Στο διάστημα αυτό και ενώ δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στην καταγγελία που προαναφέραμε, τοποθετήθηκαν άλλες τρεις καμουφλαρισμένες κεραίες (καμινάδες).

Οι κεραίες αυτές λειτουργούν χωρίς καμία άδεια και κατ επέκταση είναι και άγνωστη η εκπεμπόμενη ακτινοβολία η οποία είναι γνωστό από έρευνες που έχουν γίνει τι επιδράσεις έχει στον άνθρωπο και ιδίως στα παιδιά. Οι συγκεκριμένες κεραίες βρίσκονται σε απόσταση 120-180 μέτρα από τρία σχολεία της πόλης. Η μη ύπαρξη άδειας καθιστά αδύνατο και τον έλεγχο από την Ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας και από την Εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων.

Για την έκδοση αδείας απαιτείται, σύμφωνα με τον νόμο 3431\2006:

1) Περιβαλλοντική αδειοδότηση από την οικεία Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας στην οποία ενσωματώνεται και η σύμφωνη γνώμη της ΕΕΑΕ για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

2)  Άδεια από την ΕΕΤΤ (ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ)

3)  Έγκριση από την αρμόδια Πολεοδομία.

Εκ των ανωτέρω προκύπτουν ευθύνες για τους αρμόδιους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων. Η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη λειτουργία τους επιβαρύνει την θέση όλων των εμπλεκομένων.

Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση αυτών των κεραιών και τον έλεγχο όλων των υπόλοιπων για την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των. Σε αντίθετη περίπτωση Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ επιφυλάσσεται για κάθε νομική ενέργεια.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

ΚΙΛΚΙΣ 20-02-2011

Pin It
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση